Mainos
Mainos

Gustafsson jätti rikkurityövoimaa koskevan lakialoitteen

Kansanedustaja Jukka Gustafsson (sd.) on jättänyt eduskunnan käsiteltäväksi lakialoitteen vuokratyövoiman käytön kieltämiseksi rikkurityövoimana lakon keskeyttäessä työnteon ja siitä rankaisemiseksi. Aloitteessa esitetään muutettavaksi työsopimuslakia ja rikoslakia.

– Aloitteella kunnioitetaan työntekijöiden lakko-oikeutta, joka on työntekijöiden perusoikeus ja osa työntekijöiden järjestäytymisvapautta, Gustafsson sanoo.

Hänen mukaansa vuokratyörikkureiden käyttäminen työtaistelutilanteissa on katsottava vakavaksi järjestäytymisvapauden loukkaukseksi.

– Lakialoitteen ja sen esittämien lakimuutosten hyväksymisen teki ajankohtaiseksi postialalla suoritetut uhkailut ja valmistelutoimenpiteet vuokratyövoiman hankkimiseksi mahdollisen tulevan lakonalaisen työn suorittamiseksi. Kyseisessä tilanteessa postin työntekijöitä oli jopa työnantajan taholta velvoitettu perehdyttämään lakon varalle vuokrattavia työntekijöitä etukäteen, Gustafsson huomauttaa.

Vuokratyövoiman käyttäminen lakkojen murtamiseen eli rikkurityövoimana on lailla kielletty Euroopassa muun muassa Ranskassa, Belgiassa ja Puolassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme