Mainos
Mainos

Guzenina-Richardson: Jokainen päivä alimitoitetussa hoitolaitoksessa on liikaa

Entinen peruspalveluministeri, SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson toteaa, että  vanhustenhuolon hoitajamitoituksen puutteet on korjattava.

Guzenina-Richardson kertoo MTV Uutisille, että hoitajamäärän puutteesta on kantautunut viestiä.

- Samantyyppistä viestiä olen saanut niin hoitajilta kuin omaisiltakin, jotka ovat käyneet vierailemassa erilaisissa hoitolaitoksissa omaisiaan katsomassa. He ovat todenneet, että vielä emme ole saaneet korjausta saaneet. Sen takia on erittäin hyvä, että hallituspuolueiden kesken on päästy sopuun siitä, että laitamme sitovat henkilöstömitoitukset voimaan.

Guzenina-Richardson toteaa, että nykytilanteeseen täytyy saada korjaus ja hallituksen pitää kantaa asiassa vastuu.

-Jokainen päivä on mielestäni liikaa silloin kun vanhukset joutuvat olemaan alimitoitetussa paikassa hoidettavana ja hoito ei täytä kaikkia hyvinvointiyhteiskunnan edellyttämiä laatuvaatimuksia.

Guzenina-Richardsonin mukaan vanhustenhuollossa on kyse moraalisesta yhteiskuntaa yhdistävästä kysymyksestä.

-Kyllä jokainen ihminen sanoo kysyttäessä, että vanhukset ansaitsevat riittävän määrän henkilökuntaa hoitolaitoksessa. Mielestäni tämä on niin vahva signaali, että hallituksen pitää saada tämä asia kuntoon.

-Tämän takia vanhuspalvelulakiin on kirjattu, että jos hoitoyksiköt eivät pysty täyttämään tätä vaatimusta, niin meille tulee sitovat henkilöstömitoutukset vuonna 2015 alkaen.

Guzenina-Richardson kiteyttää, että hoivatyö ei onnistu ilman riittävää henkilöstömitoitusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme