Mainos
Mainos

Guzenina-Richardson: Politiikkaa avattava nuorille

SuomiAreenassa Porissa puhunut kansanedustaja ei ole innostunut laskemaan äänestysikää. Hän ei myöskään liputa nettiäänestämisen puolesta.

Kansanedustaja Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) mielestä politiikka pitäisi tehdä nuorille ymmärrettäväksi. Hänen mukaansa nuoret kiinnostuisivat äänestämisestä, mikäli he ymmärtäisivät politiikan vaikutuksen omaan elämäänsä.

- Kaikki lähtee omasta ymmärryksestä. Nuorilla tuntuu olevan kaksijakoinen suhtautuminen politiikkaan ja poliitikkoihin. Jos ajatellaan, että politiikka on Matti Vanhasen kilojen seuraamista, niin voi olla, että osa Idols-sukupolvesta siitä kiinnostuu, mutta en pitäisi sitä kovin hyvänä lähtökohtana. Kuitenkin politiikkaa on kaikki, mitä meidän arkipäivässämme tapahtuu. Politiikalla vaikutetaan muun muassa siihen, miten paljon nuorisotaloja kunnassa on.

Päätöksenteko on Guzenina-Richardsonin mukaan liian jähmeää nuorten kannalta.

- Päätöksenteko on äärimmäisen jäykkää politiikassa. Jäykkä rakenne ei tee hyvää päätöksenteolle, ei se tee hyvää Suomelle eikä myöskään nuorille.

Guzenina-Richardson ei ole innostunut laskemaan äänestysikää.

- Kun ihminen täyttää 18 vuotta, olisi huomattavasti tärkeämpää tiedostaa, mitä maailmassa tapahtuu ja sitä kautta innostaa itsensä politiikasta.

Kansanedustaja ei myöskään liputa nettiäänestämisen puolesta.

- Miksi uurnilla käymisestä ei mieluummin tehtäisi yhteisöllistä asia sen sijaan, että jokainen tekisi sen yksin koneensa ääressä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme