Mainos
Mainos

Guzenina-Richardsonilta kipakka vastaus Kiviniemelle

SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson syyttää keskustaministeri Mari Kiviniemeä totuuden vääristelystä.

SDP:n varapuheenjohtaja hämmästelee Kiviniemen esittämää kritiikkiä siitä, miten SDP on reagoinut hallituksen eläkeiän nostoesitystä kohtaan.

- Toisin kuin Kiviniemi väittää, on SDP ja puheenjohtaja Jutta Urpilainen johdonmukaisesti kannattanut työurien pidentämistä, Guzenina-Richardson sanoo.

Kiviniemi piikitteli tänään SDP:tä sanoen, että "työn puolue on alkanut vieroksua työntekoa." Kiviniemi viittasi lausunnollaan Urpilaisen MTV3:n uutisten nettikolumnikirjoitukseen. Urpilainen totesi kolumnissa, että "ihmisiltä vaaditaan enemmän työvuosia ja tarjotaan vähemmän eläkevuosia."

Guzenina-Richardsonin painottaa, että Urpilainen toteaa kolumnissa selväsanaisesti, että ”myös SDP näkee työurien pidentämisen pitkällä aikavälillä järkevänä.”

- Kiviniemellä on ollut huono tapa hyökätä opposition kimppuun, kun hänellä on ollut vaikeuksia perustella keskustan politiikkaa edes omilleen, sanoo Guzenina-Richardson.

- Hallituksessa ei ole ymmärretty, että tärkeintä ei ole eläkeikä, vaan eläkkeellejäämisikä. Nyt on valittu täysin väärä näkökulma sinänsä hyvän tavoitteen ajamiseksi. Samanlaista vimmaa oli ilmassa 1990-luvulla, kun keskusta puski työreformiaan ja halusi sanella suomalaisen työelämän uusiksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme