Mainos
Mainos

H1N1 ei tartu raskaana oleviin muita herkemmin

Infektiotautien asiantuntijat oikovat sikainfluenssaan liittyviä väärinkäsityksiä MTV:n 45 minuuttia -ohjelman haastattelussa.

Odottavat äidit eivät ole muita suuremmassa vaarassa saada sikainfluenssatartuntaa, rauhoittelee infektiotautien professori Heikki Peltola Helsingin yliopistosta.

- Jos raskaana oleva kuitenkin saa tartunnan, hän on silloin jonkin verran muita suuremmassa vaarassa kokea oireellisia komplikaatioita.

Odottavien äitien rokottamisen puolesta puhuu moni asia.

- Raskausaikana vasta-aineet siirtyvät vastasyntyneeseen istukan kautta paljon tehokkaammin, toteaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori Petri Ruutu.

Vasta-aineet eivät kuitenkaan siirry lapseen rintamaidon kautta kovin hyvin. Tämän vuoksi imettävien äitien rokottaminen ei ole ensiarvoisen tärkeää.

Mitään todisteita ei ole siitä, että rokote aiheuttaisi sikiölle vaurioita, jotka ilmenisivät vasta myöhemmin, muistuttaa Heikki Peltola.

(MTV3)

Lue myös:

Katso tutkimusprofessori Petri Ruudun ja infektiotautien professori Heikki Peltolan vastaukset (45 minuuttia 4.11.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme