Mainos
Mainos

Haagin tuomioistuin ottaa kantaa Metsä-Botnia-kiistaan

Pitkään jatkunut kiista sellutehtaasta Uruguayn ja Argentiinan välillä saa tänään jonkinlaisen välitilinpäätöksen Haagissa. Metsä-Botnia rakentaa parhaillaan suurta sellutehdasta Uruguayjoen varteen.

Haagin kansainvälinen tuomioistuin ilmoittaa tänään, voiko Metsä-Botnia jatkaa kiistellyn sellutehtaan rakentamista Uruguayssa.

Argentiina vaatii tuomioistuinta määräämään rakennustyöt keskeytettäväksi, koska sen mielestä hanke vaarantaa Uruguayn ja Argentiinan välisen rajajoen ympäristön.

Tuomioistuin voi määrätä rakennustyön jäihin vain, jos se katsoo, että tehtaasta on välitöntä ja vakavaa vaaraa alueelle. Uruguayn ja Metsä-Botnian mukaan rakennushanke on täysin turvallinen.

Metsä-Botnia ei ole kiistassa varsinainen osapuoli, mutta tuomioistuimen lausunnolla on käytännössä suuri merkitys yhtiölle. Lopullista tuomioistuimen päätöstä odotetaan mahdollisesti vasta vuosien päästä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot