Mainos
Mainos

Haapavedellä tulipalo turvevoimalassa

Kanteleen Voiman voimalassa Haapavedellä yöllä roihahtanut palo sammutettiin nopeasti, ja aineelliset vahingot jäivät pieniksi.

Kanteleen Voiman turvevoimalassa Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla syttynyt tulipalo on sammutettu. Päällystöpäivystäjän mukaan palokunta on poistunut paikalta. Hälytys tehtiin puolenyön aikaan.

Palo syttyi ilmeisesti piipusta tulleista kipinöistä, kun pinta-alaltaan tuhansien neliömetrien kokoista laitosta käynnistettiin. Katolla ollut turvepöly alkoi palaa.

Voimalan henkilökunta aloitti alkusammutuksen. Paikalle kutsuttiin aluksi yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä eli noin 50-60 hengen miehistö, mutta osa yksiköistä peruttiin myöhemmin.

Aineelliset vahingot jäivät pieneksi, koska kattoa tuhoutui vain noin viisi neliömetriä. Turvevoimala on Pohjoismaiden suurimpia ja sen toiminta jatkuu normaalisti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme