Mainos
Mainos

Haastattelutaidoissa puutteita lasten hyväksikäyttöepäilyjen yhteydessä

Lasten kertomukset ovat kuitenkin keskeinen tietolähde, kun epäillään seksuaalista hyväksikäyttöä.

Lasten hyväksikäyttöepäilyjen yhteydessä tehtävissä haastatteluissa on tuoreen väitöstutkimuksen mukaan useita epäkohtia. Haastatteluissa käytetään paljon johdattelevia kysymyksiä. Haastattelijat käyttävät myös usein lapsen kehitystasoon nähden liian vaikeaa kieltä.

Näin sanoo asiaa väitöstyössään selvittänyt psykologian maisteri Julia Korkman Åbo Akademista. Hänen mielestään näitä haastatteluja tekevien kouluttaminen olisi tärkeää.

Kysymykset ovat usein niukkoja, joten niihin saadaan myös lyhyitä vastauksia. Tällaiset kysymykset vaikuttavat kielteisesti lasten kertomusten uskottavuuteen. Kuitenkin lasten kertomukset ovat keskeinen tietolähde, kun epäillään seksuaalista hyväksikäyttöä. Yleensähän ei ole muunlaista todistusaineistoa, kuten silminnäkijöiden kertomuksia tai valokuvia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot