Mainos
Mainos

Hääsuklaat käyneet kaupaksi myös Suomessa

Kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin satuhäät ovat myös monelle suomalaiselle merkittävä tapaus ja niistä halutaan muisto talteen. Suomen päässä hääkrääsää on tarjolla niukasti mutta virallisia hääsuklaita on ollut myynnissä ainakin Stockmann-tavarataloissa.

Suklaat vaihtoivat eilen iltapäivällä tiuhaan tahtiin omistajaa, ja ajoittain Helsingin keskustan Stockmannin makeiskassoille syntyi jopa jonoa, paikalla ollut asiakas kertoo.

Nyt hääparin kuvilla koristellut rasiat ovat myyty loppuun ainakin Helsingin, Vantaan, Espoon ja Tampereen Stockmanneilta.

- Viimeiset myytin tänä aamuna, Helsingin keskustan makeisosastolta kerrotaan.

Virallisista hääsuklaista syntyi iso kohu kuluneella viikolla, kun kävi ilmi, että ne ovat tehty lapsityövoimalla.

Ruotsin radio kertoi toissapäivänä, että suklaavalmistaja Cloetta käytti suklaissa kaakaota, jonka ovat pääasiassa keränneet kurjissa olosuhteissa työskentelevät länsiafrikkalaiset lapset.

Cloetan tiedottajan mukaan yritys on ostanut kaakaon saksalaisilta ja hollantilaisilta tuottajilta, jotka puolestaan ovat hankkineet raaka-aineen alihankkijoiltaan Länsi-Afrikasta, lähinnä Ghanasta ja Norsunluurannikolta.

Kuninkaallinen hääsuklaa on valmistettu Jyväskylän Vaajakoskella. Cloettan suomalainen yhteistyökumppani Panda on tehnyt yli 250 000 konvehtirasiaa eli noin 90 tonnia suklaata häähumun innoittamana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme