Mainos
Mainos

Haatainen: Aamu- ja iltapäivätoiminta lisää lasten hyvinvointia

Opetusministerin mukaan aamu- ja iltapäivätoiminta lisää lasten hyvinvointia.

Opetusministeri Tuula Haataisen mukaan lasten ja nuorten aamu- ja iltapäivätoiminta kohentaa ennen kaikkea lasten hyvinvointia. Ohjattu iltapäivätoiminta takaa Haataisen mielestä lapsille turvalliset olot.

Haatainen puhui Helsingin Säätytalossa seminaarissa, jonka aiheena oli aamu- ja iltapäivätoiminta, lapselle turvallinen arkipäivä.

Näkemyksiensä taustaksi Haatainen esitti tutkimustuloksia, joiden mukaan yli kymmenesosa suomalaisista lapsista ja nuorista kärsii mielenterveyden ongelmista ja neljännes selviytyy heikosti perusopetuksen vähimmäistavoitteista. Lisäksi oppivelvollisuuden päättyessä 16-vuotias nuori on katsellut televisiota noin 10 000 tuntia eli kauemmin kuin on saanut opetusta peruskoulussa.

Lasten ja nuorten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskeva laki tulee voimaan 1. elokuuta. Silloin kunnille aletaan myöntää valtionosuutta toiminnan järjestämiseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme