Mainos
Mainos

Haatainen haluaa 40-vuotiaat miehet terveystarkastuksiin

Karjalaisen haastattelussa Haatainen ehdottaa myös lisää vastuuta sairaanhoitajille.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen haluaisi kaikki 40-vuotiaat miehet terveystarkastukseen. Ministeri sanoo tämän päivän Karjalaisessa, että sosioekonomisiin terveyseroihin päästään parhaiten käsiksi kohentamalla syrjäytyvien miesten kuntoa. Haatainen näkee, että miehet ovat vaarassa jäädä kuntien terveydenseurannan ulkopuolelle pahemmin kuin naiset.

Ministeri luonnehti mielenkiintoisiksi kokeiluja, joissa 40-vuotiaiden miesten kokonaisterveyttä on tutkittu seulonnoin. Esimerkiksi Helsingissä kutsuttiin kaikki vuonna 1966 syntyneet miehet terveystarkastukseen.

Haastattelussa Haatainen ehdottaa myös lisää vastuuta sairaanhoitajille. Hänen mukaansa terveydenhoitajat pystyvät parempaan kuin mitä heidän annetaan tehdä. Lääkärille tulisi mennä vasta, kun hoitaja ei enää pysty auttamaan, ministeri linjaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot