Mainos
Mainos

Haatainen: Koululaisille terveellisiä välipaloja

Opetusministerin mielestä limujen ja makeisten myynnistä välitunneilla olisi käytävä kriittistä keskustelua. Tuula Haatainen vaatii kolulaisille terveellisiä välipaloja.

Opetusministeri Tuula Haatainen vaatii koululaisille terveellisiä välipaloja. Haatainen sanoo, että kouluympäristön on tuettava lasten terveyttä.

Haataisen mielestä virvoitusjuomien ja makeisten myynti olisi otettava keskusteluun koulujen ja vanhempien yhteistyössä. Tutkimustietojen mukaan virvoitusjuoma- ja makeisautomaattien sijoittaminen koulujen tiloihin heikentää koululaisten hampaiden kuntoa ja sokeritasapainon suuret vaihtelut aiheuttavat keskittymisvaikeuksia, Haatainen sanoo tiedotteessaan.

Hatainen on sitä mieltä, että tilalle olisi etsittävä muita kasvatustavoitteita tukevia vaihtoehtoja.
-Kouluissa voitaisiin, vaikkapa osana yrittäjyyskasvatusta, pohtia mahdollisuutta, että oppilaskunta hoitaisi evässämpylöiden myyntiä, ministeri suosittaa.

Haataisen mukaan lainsäädäntö edellyttää terveellistä ja turvallista kouluympäristöä. Opetushallitus valmistelee parhaillaan tätä koskevaa kriteeristöä. Virvoitusjuomien ja makeisten myynti tulee tällöin ottaa huomioon yhtenä tekijänä.
-Koulujen ja rehtorien tehtävänä on huolehtia, että kouluympäristö on terveellinen ja omiaan kasvattamaan lapsia terveellisiin ravintotottumuksiin, Haatainen sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot