Mainos
Mainos

Haatainen lupailee iltapäivätoimintaa kaikille halukkaille

Opetusministeri Tuula Haatainen uskoo, että aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan ensi vuoden syksystä lähtien järjestää kaikille halukkaille ensimmäisen ja toisen luokan oppilaille. Hallituksen esitys toimintaa koskevasta lainsäädännöstä annetaan eduskunnalle ensi kuussa.

Aamu- ja iltapäivätoimintaan on ensi syksyksi luvassa 20 miljoonaa euroa. Haataisen mukaan se riittää toiminnan järjestämiseen kaikille sitä tarvitseville noin 100 000 lapselle. Haatainen vastaa samalla Mannerheimin lastensuojeluliiton arvosteluun resurssien niukkuudesta.

Liiton mielestä 20 miljoonaa ei riitä alkuunkaan toiminnan kattavaan järjestämiseen. Se muistutti opetusministeriön laskelmista, joiden mukaan toiminnan kattavaan järjestämiseen tarvittaisiin lähes 180 miljoonaa euroa vuodessa.

Aamu- ja iltapäivätoiminnan valtionosuus määrätään kunnille, jotka ilmoittavat halukkuutensa valvoa tai järjestää iltapäivätoimintaa. Velvollisuutta toiminnan järjestämiseen kunnilla ei kuitenkaan ole.

Tarkoituksena olisi, että aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestettäisiin kolme tuntia päivässä keskimäärin 12 lapsen ryhmissä. Lapsille olisi myös tarjottava välipalaa. Kunnalla olisi uuden lainsäädännön mukaan oikeus periä toimintaan osallistumisesta rajoitettu kuukausimaksu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot