Mainos
Mainos

Haatainen MTV:n Uutisextrassa hallituksen kaavailuista: ”Ei voi olla niin, että pappeja pannaan vankilaan”

SDP:n tänään valittu presidenttiehdokas Tuula Haatainen kommentoi MTV Uutisextra-ohjelmassa hallituksen aikeita tehdä laittomasti Suomessa olevien piilottelu rangaistavaksi.

– Minusta on aika ihmeellistä, jos inhimillinen auttaminen alkaa olla kriminalisoitua. Ei voi olla niin, että pappeja pannaan vankilaan, sanoo Haatainen MTV Uutisten haastattelussa Jyväskylässä.

Kirkko on Suomessa auttanut paperittomia muun muassa hätämajoittamalla heitä. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on sanonut, ettei muutoksessa ole kyse auttamisen sanktioimisesta, vaan uudistuksella tavoitellaan sitä, että viranomaiset pystyisivät tekemään työnsä.

Haatainen pitää tärkeänä estää sellaisen tilanteen syntyminen, jossa Suomessa olisi ihmisjoukko, jolla ei ole oikeuksia eivätkä viranomaiset tiedä keitä maassa on. Hän tehostaisi turvapaikkaprosessia ja palautuksia turvallisiin maihin.

Haatainen valittiin tänään SDP:n presidenttiehdokkaaksi. Katso aiheesta uutisjuttu alta:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme