Mainos
Mainos

Haatainen: Pörssiyhtiöihin voidaan säätää lailla naiskiintiöt

Naiskiintiöistä voidaan säätää laki, jos naisten edustus hallituksissa ei muilla keinoin lisäänny.

Tasa-arvoasioista vastaava ministeri Tuula Haatainen haluaa lisää naisia yritysten hallituksiin. Haataisen mukaan myös Suomessa voidaan säätää naisten kiintiöpaikoissa lailla.

-Tietenkin toivoisin, että asiat etenisivät ilman tiukkaa sääntelyä ja lakeja. Mutta jos mitään ei tapahdu, voidaan tällaisiinkin keinoihin joutua, Haatainen sanoo Uutispäivä Demarissa keskiviikkona.

Esimerkiksi Norjassa on pidempään ollut laki, joka kannustaa valitsemaan hallituksiin vähintään 40 prosenttia naisia. Tänä vuonna vaatimusta tiukennettiin niin, että yritystä voidaan rangaista miesvaltaisuudesta jopa lopettamisen uhalla.

Haatainen aikoo syksyllä kutsua talouselämän ja työmarkkinajärjestöjen edustajia keskustelemaan tasa-arvosta. Hän odottaa, että jo siinä vaiheessa voitaisiin tehdä linjauksia ja asettaa konkreettisia päämääriä.

Elokuussa Haatainen ja pääministeri Matti Vanhanen lähettävät yrityksille tasa-arvopostia, jossa kehotetaan huomioimaan sukupuolten tasapuolinen edustus henkilövalinnoissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme