Mainos
Mainos

Haatainen: Syöpäpotilaiden kivunhoito turvattava

Sosiaali- ja terveysministerin mukaan ei ole oikein, jos potilas joutuu itse maksamaan välttämättömän ja kalliin lääkkeen vain siksi, että on sairaalan sijasta avohoidossa kotona tai saattokodissa.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen painottaa, että syöpäpotilaiden hyvä hoito ja asianmukainen kivunhoito on turvattava kaikissa tilanteissa.

Haataisesta ei ole oikein, jos potilas joutuu itse maksamaan välttämättömän ja kalliin lääkkeen vain siksi, että on sairaalan sijasta avohoidossa kotona tai saattokodissa.

Haataisen mukaan ministeriö on hyväksynyt sairausvakuutuksella korvattaviksi uusia vahvoja kipulääkkeitä. Hyväksyttyjen joukossa on myös kaivattu liuosmainen kipulääke, jonka korvattavuus tulee voimaan helmikuun alussa.

Ennen uuden lääkkeen tuloa apteekit voivat valmistaa asiakkaalle liuoslääkettä, joka on niin ikään korvattavaa. Lääkeyritys veti hiljattain markkinoilta tehokkaan korvattavan injektiolääkkeen, mikä herätti kohua.

Haatainen puhui syöpäjärjestöjen neuvottelupäivillä Lahdessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme