Mainos
Mainos

Haatainen toivoo EU:lle vahvaa yhteistä sosiaalipolitiikkaa

Tuula Haataisen mielestä yhteiset peruslinjat ovat tarpeen, vaikka EU-maat päättävätkin sisäpolitiikastaan pääasiassa itse.

EU tarvitsee vahvaa yhteistä sosiaalipolitiikkaa, jotta unioni saavuttaisi talouskasvu- ja tuottavuustavoitteensa, sanoo sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen. Vaikka EU-maat päättävät valtaosin sosiaalipolitiikastaan itse, ovat yhteiset peruslinjat tarpeen.

Näitä linjoja haetaan EU:n työllisyys-, sosiaali- ja terveysministereiden epävirallisessa kokouksessa Helsingissä. Itse kokous alkaa huomenna, ja tänään käydään keskustelut kansalais- ja työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä muistutti lehdistötilaisuudessa, että EU-mailla on toki yhteistäkin sosiaalipolitiikkaa. Esimerkkeinä hän mainitsi alkoholipoliittiset linjaukset tai kysymyksen siitä, kuka korvaa EU-maasta toiseen siirtyvän potilaan hoidon.

Kokous on Suomen EU-puheenjohtajakauden ensimmäinen ministerikokous.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot