Mainos
Mainos

Haatainen tyrmää nettipokerin

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen mukaan nettipokerista syntyvät tuotot valtiolle olisivat vaatimattomia suhteessa pelistä aiheutuviin haittoihin.

Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen tyrmää ehdotukset suomalaisen nettipokerin aloittamisesta. Hänen mielestään pelille ei löydy mitään perusteita.

Raha-automaattiyhdistyksen järjestämä nykyinen pelitoiminta on Haataisen mielestä yhteiskunnankin kannalta järkevää, koska siihen voidaan liittää reaaliaikainen valvonta, pelihaittojen ehkäisy ja pelituottojen jakaminen terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen. Sen sijaan nettipokerista syntyvät tuotot valtiolle olisivat vaatimattomia suhteessa pelistä aiheutuviin haittoihin.

Kansainväliset tutkimukset ja käytännön kokemukset osoittavat, että pokerin pelaaminen internetissä rahapanoksin aiheuttaa pelaajille nopeasti peliriippuvuutta ja merkittäviä taloudellisia vaikeuksia. Taloudelliset vaikeudet aiheuttavat haittaa myös pelaajien lisäksi heidän perheilleen, korostaa Haatainen.

Haataisen mukaan vaikuttaa myös siltä, että pikaluottojen helppo saanti esimerkiksi matkapuhelimella yhdistettynä peliriippuvuuteen syventää rahapeleistä aiheutuvia ongelmia.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari arvioi eilen Aamulehdessä, että Veikkaus ja Raha-automaattiyhdistys RAY saattaisivat perustaa yhteiselimen nettipokeria varten.

(MTV3-STT)

MTV3:n uutsiarkisto:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot