Mainos
Mainos

Haatainen tyynnyttelee kohua opiskeluaikojen rajaamisesta

Opetusministeri Tuula Haatainen painottaa, ettei opintoja tulla rajaamaan pelkän ajan perusteella. Tarkoitus on kuitenkin vahvistaa opiskelijan edellytyksiä valmistua yliopistosta järkevässä ajassa.

Opetusministeri Tuula Haatainen vakuuttaa, ettei opiskeluaikoja yliopistossa aiota rajata tiukasti niin, että opiskelija menettäisi opiskeluoikeutensa tietyn määräajan jälkeen.

Haatainen painottaa, että rajaamiskeskustelussa pitää huomioida opiskelijoiden yksilölliset sosiaaliset tekijät.

-Nyt on sellainen mielikuva levinnyt, että ollaan tekemässä tarkkarajainen giljotiini, että pelkän ajan perusteella menettäisi tietyn ajan kuluessa opiskeluoikeuden. Sellaista ei missään nimessä tehdä, Haatainen sanoo.

-Onhan elämä aina täynnä erilaisia tilanteita, kuten että lapsi syntyy tai opiskelija sairastuu. Pitää aina huomioida yksilölliset sosiaaliset tekijät, Haatainen kommentoi vielä keskeneräistä opetusministeriön työryhmän toimenpideohjelmaluonnosta, joka nousi keskiviikkona julkisuuteen Helsingin Sanomissa. Luonnoksessa kaavaillaan rajoituksia opiskeluoikeuteen yliopistossa.

Haatainen korostaa, että hän ei ota kantaa luonnoksen yksityiskohtiin, ja muistutti, että työryhmän työ on vielä pahasti kesken. Hän kuitenkin sanoo, että tarkoituksena on vahvistaa opiskelijoiden edellytyksiä valmistua järkevässä ajassa yliopistosta ja tähän kokonaisuuteen kuuluu monia seikkoja.

-Tarkoituksena on nyt luoda paketti, jossa vahvistetaan opiskelijoiden mahdollisuutta opiskella määräajassa. Tämä on kokonaisuus, jossa ei pidä tuijottaa yhtä kohtaa vaan pitää muistaa, että lähtökohtana on opiskelijoiden paras. Että opiskelijat saavat tutkintonsa kasaan, valmistuvat ja ovat sitä kautta vahvempia työmarkkinoilla.

Haatainen viittaa siihen, että parhaillaan käynnissä on myös opetusministeriön asettama selvitys opintotuesta. Asiaa pohtiva selvitysmies julkistaa raporttinsa samana päivänä kuin opiskeluaikojen lyhentämistä koskeva raportti julkistetaan eli 9. joulukuuta. Lisäksi meneillään on työ, jossa selvitetään nykyistä pääsykoejärjestelmää.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.11.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme