Mainos
Mainos

Haatainen uskoo vaaleissa loppukirin voimaan: "Teen täysillä loppuun saakka"

SDP:n presidenttiehdokkaan Tuula Haataisen ulkopoliittista kokemusta on kyseenalaistettu presidentinvaalikampanjan aikana. 

Huomenta Suomen vieraillut Haatainen puolusti niin kokemustaan kansainvälisissä tehtävissä kuin valotti näkemystään suurimmasta kansainvälisestä turvallisuusuhkasta. 

Haataisen mukaansa pelkkään perinteiseen maanpuolustukseen keskittyessä ei päästä pitkälle nykymaailmassa. Haataisen mukaan perinteisestä maanpuolustuksesta on silti yhä pidettävä huolta. Keskeiset uhkat ovat hänen mukaansa toisaalla.  

Katso yllä olevalta videolta Tuula Haataisen haastattelu kokonaisuudessaan. 

Nämä uhkat koskevat Haataisen mukaan niin Suomea kuin koko maailmaa. Haataisen mukaan hän on tuonut keskusteluun laajan turvallisuuskäsityksen. 

– Keskeiset turvallisuusuhkat liittyvät eriarvoistumiseen, Haatainen kertoi Huomenta Suomen vaaliaamussa.

"Teen täysillä loppuun saakka"

Epätasa-arvoon Haatainen puuttuisi pitkän aikavälin ponnistuksilla. Epätasa-arvoa aiheuttavina uhkina Haatainen nimeää muun muassa ilmastonmuutoksen ja terrorismin. 

Gallupien valossa Haataisen kannatus on liikkunut muutaman prosenttiyksikön paikkeilla. Kestävyyslajien parissa viihtyvä Haatainen kuitenkin uskoo loppukirin voimaan. 

– Viimeiset päivät ratkaisevat. Teen täysillä loppuun saakka, varsinainen gallup-päivä on vaalipäivänä, Haatainen summaa. 

Alla olevalta videolta voit katsoa, mitä Haatainen vastasi nuorten esittämiin kysymyksiin. all

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme