Mainos
Mainos

Haatainen: Vanhempainvapaiden korvauksia korotettava

Korotuksella Haatainen haluaisi edistää isien taloudellisia mahdollisuuksia pidentää vanhempainvapaata.

Vanhempainvapaiden korvaustaso on sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haataisen mielestä nostettava 80 prosenttiin, jotta isiä voidaan kannustaa jakamaan vanhempainvapaata. Pienten lasten vanhemmat ovat asuntovelkaisina usein taloudellisesti ahtaalla. Selvitysten mukaan isät ilmoittavatkin taloudelliset seikat syyksi siihen, etteivät he ole jakaneet vanhempainlomaa lapsen äidin kanssa.

Haataisen mielestä selvitysmies Janne Metsämäen esitysten pohjalta laadittavan lakiesityksen kanssa olisi edettävä rivakasti, sillä tietoa päätöksenteon pohjaksi on riittävästi. Kolmikantaisen työryhmän esitysten pitäisi valmistua tammikuussa.

Työryhmän tehtävänä on tehdä esitys erillisestä vanhempainvakuutuksesta, josta korvattaisiin työnantajien kustannukset ja maksettaisiin vanhempien päivärahat. Sen on määrä selvittää myös vanhempainpäivärahojen taso sekä työnantajille maksettava kompensaatio sairaan lapsen hoitoajalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme