Mainos
Mainos

Haavisto haluaa lisätä ympäristöyhteistyötä lähialueilla

Ympäristöministeri Pekka Haavisto lisäisi ympäristöyhteistyön osuutta lähialuevaroista. Hänen mielestään erityisesti ilmastopolitiikan alalla löytyisi uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön Suomen ja Viron välillä.

Haavisto puhui lauantaina Tuglas-seuran ympäristöseminaarissa Helsingissä. Hän huomautti, että Suomi ja Viro ovat Kiotossa sitoutuneet kasvihuonepäästöjen vähentämiseen. Viron tavoite on vähentää kasvihuonepäästöjä 8 prosentilla, Suomi on sitoutunut laskemaan päästönsä vuoden 1990 tasolle vuoteen 2010 mennessä, Haavisto muistutti.

Buenos Airesin seurantakokouksessa neuvotellaan parhaillaan siitä, miten maat voisivat tehdä yhteistyötä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.
-Suomi ja Viro olisivat luontevat kumppanit kasvihuonekaasujen vähentämiseen. Yhteistyössä voitaisiin kehittää Viron kaukolämpöjärjestelmiä ja energiatehokkuutta, vähentää Narvan voimalaitoksen päästöjä ja satsata jätehuoltolaitoksiin Virossa, Haavisto sanoi.

Suomi on vuosina 1991-98 tukenut 86:ta virolaista ympäristönsuojelun investointihanketta yhteensä 134,5 miljoonalla markalla. Suurin osa on ollut vesiensuojeluhankkeita.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme