Mainos
Mainos

Haavisto haluaa valmiusjoukon moderneja kriisejä varten

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto kertoi tänään MTV3:n Huomenta Suomessa haluavansa Suomeen puolustuksellisen valmiusjoukon moderneja kriisejä varten. Uusina uhkina Haavisto pitää muun muassa ympäristö- ja öljyonnettomuuksia ja niin sanottua "cybersotaa".

– Kriisien mahdollisuudet ovat nykyisin hyvin moninaiset. Meillä on sellainen Puolan ratsuväkipelko aina olemassa, että valmistaudutaan vanhoja sotia, vanhoja kriisejä varten.

Haaviston ihannepuolustusvoimat olisivat ennen kaikkea toimintakykyiset: niillä olisi hyvä varustelutaso ja sotilaita koulutettaisiin nykyistä paremmin.

Yhteistyötä sekä Pohjoismaiden että EU:n kanssa Haavisto olisi valmis tiivistämään muun muassa merialueiden valvonnassa. Natoon Haavisto sen sijaan ei Suomea veisi, koska tällä hetkellä ei ole selvää, mihin suuntaan puolustusliitto on menossa ja mikä on sen poliittinen agenda.

Naton kanssa kannattaa kuitenkin pysyä väleissä, koska niin moni Suomelle läheinen maa kuuluu siihen.

– Viro on Nato-maa, Norja on Nato-maa, Tanska on Nato-maa. Nykyaikaisessa puolustuksessa olennaista on kyky antaa apua ja kyky vastaanottaa apua. Voi tulla mikä tahansa kriisi, jossa myös Suomi on avunsaannista riippuvainen, ja silloin ne tahot, jotka voivat meille apua antaa, ovat Pohjoismaat ja EU-maat, joista monet ovat myös Nato-maita, Haavisto sanoi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme