Mainos
Mainos

Haavisto hyväksyy hiilivoimalat

Ympäristöministeri Pekka Haavisto (vihr.) hyväksyy kivihiilivoimaloiden rakentamisen siirtymäkauden ratkaisuna, jos myöhemmin siirrytään maakaasun käyttöön. IVO valmistelee parhaillaan uuden hiilivoimalan rakentamista Naantaliin. Haavisto sanoo Turun Sanomissa olevansa valmis korvaamaan vanhoja hiilivoimaloita uusilla laitoksilla, jos ne voidaan myöhemmin muuttaa maakaasulla toimiviksi. Imatran Voima pitää ratkaisua epätarkoituksenmukaisena, mutta kaasun ja hiilen yhteiskäyttö saattaisi toimia.

Haavisto pitää tärkeänä, että nyt mahdollisesti tehtävät hiilivoimalapäätökset sopivat yhteen maakaasukaavailun kanssa. Paperijätti UPM-Kymmenen varapuheenjohtaja Tauno Matomäki on vaatinut hallitusta ottamaan ydinvoiman uudelleen huomioon lisävoimasta päätettäessä. Matomäen mukaan perussähkön tuotannossa teollisuuden vaihtoehtoina ovat vain ydinvoima ja hiili.

Ympäristöministeri Haaviston mukaan maakaasuvaihtoehdon realistisuus on kasvanut päivä päivältä varsinkin kun Ruotsi päätti sulkea Barsebäckin ydinvoimalan. Haavisto odottaa, että Venäjän maakaasuputkea päästäisiin hyödyntämään Suomessa kahdeksan vuoden kuluttua.

Hallitus valmistelee parhaillaan kansallista energiastrategiaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme