Mainos
Mainos

Haavisto ihailee Ruotsin työllistämismallia: jopa 250 000 työtöntä vähemmän

Suomen kannattaisi ottaa työllistämispolitiikassaan mallia Ruotsista, sanoi vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto tänään MTV3:n Huomenta Suomessa.

Ruotsissa on Suomea joustavammat mahdollisuudet osa-aikatyön tekemiseen – jos työmarkkinoiden rakenteita muutettaisiin pehmeämpään suuntaan, tekisi Suomessakin 250 000 ihmistä enemmän töitä nykyiseen verrattuna, maalaili Haavisto.

– Rakenteellisia malleja pitäisi miettiä paitsi nyt taantumassa, niin ylipäätään. Suomi käy puoliteholla työllistämisen osalta, Haavisto sanoi.

Työmarkkinoiden pelisääntöjen muuttaminen liittyy Haaviston visioissa työurien jatkamiseen: työuria voitaisiin jatkaa keskeltä parantamalla työssä jaksamista ja tarjoamalla ihmisille mahdollisuus tehdä lyhyempää työpäivää, jos kotona on pieniä lapsia. Näin perheen toinen vanhempi ei jäisi kokonaan koti-isäksi tai -äidiksi.

Lisäksi työuria voitaisiin Haaviston mukaan kuroa umpeen alkupäästä saamalla nuoret valmistumaan nopeammin ja loppupäästä korottomalla eläkeikää niiden osalta, jotka jaksavat töitä tehdä. Työkuntonsa menettäneet Haavisto päästäisi eläkkeelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot