Mainos
Mainos

Haavisto: "Mandela ei katkeroitunut vaan katsoi eteenpäin"

Eilen poismenneen Nelson Mandelan useampaan kertaan tavannut kehitysministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoo ihailevansa Mandelaa erityisesti tämän ansioista rotusorron vastustajana.

 - Täytyy ihailla ihmistä, joka istui 27 vuotta elämästään vankilassa eikä katkeroitunut siitä. Sen sijaan hän katsoi eteenpäin kohti Etelä-Afrikan tulevaisuutta ja tietysti Afrikan ja koko maailman tulevaisuutta tasa-arvon ja rotusorron vastustamisen näkökulmasta, pohtii Haavisto MTV:n Uutisten haastattelussa.

Vaikka Etelä-Afrikan tie kohti demokratiaa on ollut kuoppainen, on se omalla mantereellaan ollut rauhan ja vakauden tuoja, muistuttaa Haavisto, joka on seurannut useita Afrikan maiden rauhanprosesseja.

– Eteläafrikkalaiset rauhanturvaajat ovat aina tervetulleita auttamaan muissa Afrikan maiden kriiseissä juuri sen takia, että he tulevat demokraattisesta maasta, missä on näyttöä siitä, miten demokratian prosessi voidaan hoitaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme