Mainos
Mainos

Haavisto: Niinistö suunnittelee jatkavansa myös Ukrainaan

Kehitysministeri Pekka Haavisto kertoo Brysselissä EU-maiden ulkoministereille presidentti Sauli Niinistön ja presidentti Vladimir Putinin tapaamisesta.

Haavisto kertoi ennen kokousta suomalaismedialle, että tavattuaan Putinin Niinistön on tarkoitus jatkaa matkaansa Venäjältä Ukrainaan ja tavata Ukrainan presidentti.

Myös presidentin kanslia vanvisti tiedon presidentti Niinistön ja Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon tapaamisesta. Presidentit tapaavat huomenna Kiovassa. 

Haavisto sanoi kertovansa EU-ministereille, että Niinistö piti välttämättömänä tavata Putin kansainvälisten jännitteiden vuoksi ja että tapaaminen keskittyy nimenomaan Ukrainan kriisiin, eikä Suomen ja Venäjän kahdenväliseen suhteeseen.

EU-maiden ulkoministerien hätäkokous alkoi itapäivällä Brysselissä. Haavisto edustaa Suomea, koska ulkoministeri Erkki Tuomioja oli estynyt pääsemään nopeasti koolle kutsuttuun kokoukseen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme