Mainos
Mainos

Haavisto nousi sosiaalisessa mediassa Niinistön haastajaksi

Presidenttiehdokkaiden kamppailu verkkosuosiosta kiihtyy.

Pekka Haavisto on onnistunut kasvattamaan sosiaalisen median tukijoidensa määrää tuntuvasti. Kun vielä joulukuun alkupuoliskolla Haaviston Facebook-kampanjasivulla oli runsaat 7000 fania, nyt heitä on yli 19 000.

Suosion kasvua selittävät julkisten esiintymisten ohella Facebook-mainonta sekä epävirallisten tukiryhmien ja kulttuurivaikuttajien aktiivinen toiminta verkossa. Haaviston verkkoyhteisöt ovat saaneet viime aikoina näkyvyyttä myös niihin kohdistuneiden hyökkäysten vuoksi.

Samaan aikaan Sauli Niinistö on kasvattanut Facebook-faniensa määrää parilla tuhannella yli 23 000:een. Uusia faneja haetaan nyt entistä aktiivisemmin iskulauseella "Tykkäys+jako= suomalainen teko".

Twitterissä Haavisto on kasvattanut seuraajiensa määrän yli 4700:aan Niinistön mennessä edellä runsaalla 5400:lla seuraajalla.

Gallup-lukuihin nähden tukevan kannatuksen on kerännyt verkossa myös Paavo Arhinmäki. Arhinmäen FB-kampanjasivulla on yli 3600 fania ja Twitterissä lähes 3500 seuraajaa.

Soini kulkee omaa tietään

Muut Niinistön haastajat ovat kasvusta huolimatta jääneet sosiaalisessa mediassa kakkossarjaan. Heidän tukijoukkojensa koot Facebookissa ja Twitterissä vaihtelevat vajaasta tuhannesta pariin tuhanteen.

Käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa ei aina kanavoidu todellisiin ratkaisuihin, mistä tunnetuimpia esimerkkejä on viime vuonna Facebookissa viritelty ja kuplaksi jäänyt yleislakko.

Presidenttiehdokkaitakin tarkastellessa joukosta erottuu Timo Soini, jonka vähäinen virallinen toiminta sosiaalisessa mediassa ei heijastele kannatuskyselyissä mitattua selvää haastajan asemaa.

Lue lisää:

(8.11.)

(8.12.)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme