Mainos
Mainos

Haavisto Pettynyt 141-artiklan soveltamiseen

MTK:n entisen puheenjohtajan mukaan Suomen on oltava valmis koviinkin otteisiin Erooppa-politiikassa.

MTK:n entinen puheenjohtaja, ministeri Heikki Haavisto sanoo olevansa pettynyt siihen, miten Euroopan Komissio tulkitsee Suomen EU-liittymissopimuksen 141-artiklaa.

Haavisto kehottaa hallitusta koviin otteisiin neuvotteluissa Etelä-Suomen vakavien vaikeuksien maataloustuesta. Haavisto sanoo Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että EU:n komission tulkinnat eivät noudata jäsenyysneuvotteluissa vuonna 1994 sovittua.

Haavisto oli ulkoministeri, kun Suomen EU-jäsenyysneuvotteluja tuolloin käytiin. Haavisto muistuttaa, että vakavien vaikeuksien tuki oli EU-jäsenyyden kynnyskysymys.

Komissio tulkitsee umpeutumassa olevaa sopimusta nyt niin, että Suomi ei saisi enää maksaa tukea kansallisestakaan budjetista. Sopimus päättyy vuoden lopussa.

Haaviston mielestä Suomen on saatava myös komissio ymmärtämään 141-artiklan alkuperäinen tarkoitus.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot