Mainos
Mainos

Haavisto: Presidenttinä voi olla homo

Vihreiden kansanedustajan Pekka Haaviston mielestä Suomi voisi olla valmis siihen, että presidenttinä on seksuaalivähemmistön edustaja.

Haavisto sanoo, ettei hän ole itse huomannut missään keskusteluissa, missä asiakysymyksistä puhutaan, että seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvät seikat haittaisivat ihmisiä tai olisivat nousseet esiin. Haaviston puoliso on mies.

- Minusta kaikki Suomen kansalaiset ovat tässäkin mielessä tasa-arvoisia. Kullakin on oma perhe-elämänsä ja omat perheasiansa enkä usko, että niiden pitäisi vaikuttaa työasioiden hoitoon, Haavisto totesi Iisalmessa, jossa alkoi tänään vihreiden puoluevaltuuskunnan kokous.

Haaviston harteille on istutettu vihreiden presidenttiehdokkaan viitta, vaikka hän ei ole antanut ehdokkuudelle virallista suostumustaan. Puolueen ehdokas nimetään tällä tietoa kesäkuussa puoluekokouksessa Kuopiossa.

"Etupainotteinen kanta Sinnemäeltä"

Presidenttikysymys nousi esille torstaina, kun MTV3 uutisoi vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen vahvistaneen, että Haavisto on puolueen tuleva presidenttiehdokas. Sinnemäki kertoi asiasta samana iltana lähetetyssä Hjallis Harkimon ohjelmassa.

- Tämä oli tällainen etupainotteinen kanta Sinnemäeltä, Haavisto kommentoi.

Haavisto painottaa käyvänsä vaalit kerrallaan eli ensin eduskuntavaalit. Vasta sen jälkeen tulee päätöksenteon aika presidentinvaaleissa.

- Mahdollisen oman suostumukseni ja ne keskustelut olen luvannut käydä eduskuntavaalien jälkeen.

Presidentinvaalit järjestetään ensi tammikuussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme