Mainos
Mainos

Haavisto taistelee vielä presidenttikisassa – keskittyy kampanjoinnissaan "vaarallisimpaan asiaan Suomessa"

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto on Sauli Niinistön vastaehdokkaista ainoa, joka pääsee kannatusluvuillaan yli kymmeneen prosenttiin.

Haaviston kannatus Ylen tuoreen kyselyn mukaan on 11 prosenttia.

– 11 on vakaa numero, mutta vaalipäivän kannatusta on lähes yhtä mahdoton ennustaa kuin säätä.

Haavisto aikoo kiriä Niinistön etumatkaa tulevissa tenteissä kansainvälisissä kysymyksissä sekä rauha- ja ympäristöteemoissa.

– Myös arvokeskustelua käydään varmasti enemmän kuin tähän asti.

Haavisto sai taakseen vasemmistoliitolta enemmän kannatusta (45%) kuin puolueen oma ehdokas Merja Kyllönen (26%).

– Tämä on kiinnostava ilmiö. Uskon, että rauhan kysymykset ja vakava suhtautumiseni ympäristöasioihin ovat vaikuttaneet tulokseen. Täytyy myös muistaa, että presidentinvaaleissa äänestetään henkilöä.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Niinistön kärkihaastaja Haavisto uskoo toiseen kierrokseen, vaikka Niinistöllä onkin Ylen kyselyn mukaan 72 prosentin kannatus. Toiselle kierrokselle mennään, jos kukaan ehdokkaista ei kerää ensimmäisellä kierroksella yli 50 prosenttia äänistä.

– Se vaatii kovaa työtä kaikilta ehdokkailta. Itselläni ei ole mitään numerotavoitetta kannatusprosentissa mutta toista kierrosta tavoitellaan. Omat viimeisten viikkojen paukkuni liittyvät Suomen tulevaisuuteen, kuten nuoriin ja syrjäytymiseen, joka on vaarallisin asia Suomessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme