Mainos
Mainos

Haavisto vastustaa Naturan supistamista

Ympäristöministeri Pekka Haavisto ei hyväksy maa- ja metsätaloustuottajien MTK:n vaatimusta Natura 2000 -suojeluohjelman valmistelusta kahdessa osassa.

Haavisto luonnehtii MTK:n vaatimuksia heppoisiksi, ja sanoo, että niistä suurin osa kohdistuu vanhoihin luonnonsuojeluohjelmiin. MTK esitti muutama viikko siten, että hallitus tekisi kesäkuussa päätökset vain valtion maista sekä niistä yksityisistä maista, joiden omistajat ovat niihin suostuneet. Haavisto sanoo sanomalehti Ilkan haastattelussa, että mitään mini-naturaa ei EU:hun lähetetä.

-Niin sanottuja selviä alueita on esitetyistä 1 500:sta vain 50. Tämä on aika vähänlaisesti, Haavisto sanoo.

Ympäristöministeriölle jätettiin tarkistetusta Natura-suojeluehdotuksesta yli 6 000 muistutusta. EU:n komissio on uhannut vetää Suomen EY-tuomioistuimeen, koska Suomi ei ole ajoissa esittänyt Natura-verkostoon kuuluvia alueita komissiolle.

Haaviston mielestä MTK vain vastustaa

Haaviston mielestä MTK tekee virheen siinä, kun se pyrkii joukkojen kokoamiseen etsimällä yhteisen vihollisen. Hän ei usko, että tulos on pitkällä tähtäimellä hyvä, jos maatalous ja maaseutu ajetaan luonnonsuojelua vastaan.

Haavisto kummastelee, että MTK:sta on tullut vain yhden asian liike. Ympäristöministeriön kanssa asioidaan vain silloin, kun on jotakin vastustettavaa kuten Natura tai nitraattidirektiivi.

-Olen ihmetellyt, onko tämä hyvää edunvalvontaa. Haavisto sanoo odottaneensa, että MTK haluaisi keskustella ympäristöministerin kanssa esimerkiksi maaseudun tulevista kehityslinjoista ja elinkeinojen monipuolistamisesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme