Mainos
Mainos

Haavisto voisi liittyä kirkkoon yhdellä ehdolla

Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto harkitsee liittymistä kirkkoon, jos kirkko ryhtyy vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja.

- Meidänkin perheessämme on mietitty, tulisiko kirkollinen vihkiminen ajankohtaiseksi, jos lainsäädäntö Suomessa muuttuu Ruotsin kaltaiseksi, Haavisto kertoo tänään ilmestyneessä kirjassaan Hatunnosto.

Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen kumppaninsa Antonio Floresin kanssa. Hän oli ensimmäisiä tunnettuja suomalaisia, jotka käyttivät tätä mahdollisuutta parisuhteensa virallistamiseen. Se tapahtui syksyllä 2002.

Haaviston mielestä Suomen kirkko "kärvistelee" homoparien vihkimisasialla, kun taas Ruotsissa kirkko hyväksyi sen jo syksyllä 2009. Hän toivoo, että kirkko säilyttää vihkimisoikeutensa ja avaa ovensa myös samaa sukupuolta olevien parien vihkimiselle.

Vaikka Haavisto ei kuulu kirkkoon, hän on tarjonnut asiantuntemustaan kirkon käyttöön. Hän istuu Kirkon ulkomaanavun hallituksessa.

Useissa YK:n ja EU:n tehtävissä asiantuntijana palvellut Haavisto on vihreiden todennäköinen ehdokas vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme