Mainos
Mainos

Haaviston kaivosvero saa tukea keskustasta

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Haavisto on ehdottanut Suomeen kaivosveroa. Nyt hän saa tukea keskustasta, koska myös kansanedustaja Mauri Pekkarinen kannattaa kaivosrahaston perustamista.

Pekkarisen mukaan kaivosrahasto tarjoaisi valtiolle ja suomalaisille sijoittajille mahdollisuuden tulla mukaan omistajana. Rahasto sijoittaisi varoja sekä aikaisen vaiheen kaivosprojekteihin että kypsiin yrityksiin.

Kaivosrahaston pääomien kartuttamista voitaisiin Pekkarisen mielestä edistää myös kaivostoiminnan harjoittajilta perittävillä maksuilla.

– Tällaisen "kaivosrahaston" pääomien kartuttamista voidaan mielestäni edistää myös kaivostoiminnan harjoittajilta perittävillä maksuilla. Maksun tai veron perusteiden ja tason tulee kuitenkin olla tarkoin harkittuja, Pekkarinen kirjoittaa tiedotteessaan.

Kaivostoimialan laajeneminen on asettanut ympäristölainsäädännön ja ympäristöhallinnon valvontavoimavarat Pekkarisen mukaan koetukselle.

– Molemmat tulee saattaa ajan tasalle mahdollisimman nopeasti, Pekkarinen kirjoittaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme