Mainos
Mainos

Haaviston parisuhde otettu hyvin vastaan vaalikentillä

Pekka Haavisto ei ole kokenut kuulumisensa seksuaaliseen vähemmistöön haittaavan työtä vaalikentillä, kertoi Haavisto tänään MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Tähän liittyy sellainen harha, että monesti Helsingissä ajatellaan, että kyllähän me täällä Helsingissä ollaan suvaitsevaisia, mutta entäs jossain Joensuussa tai Rovaniemellä? No, kun menen sinne Joensuuhun tai Rovaniemelle, niin ihmiset ihmettelevät, että luulevatko ne siellä Helsingissä ettei täällä ymmärretä elämää, Haavisto kuvaili kokemuksiaan kentältä.

Joskus kentällä on kysytty Haavistolta, ottaisiko hän itsenäisyyspäivän juhlissa vieraat vastaan puolisonsa Nexar Antonio Floresin kanssa. Vastaus on kyllä: pari on ollut yhdessä jo neljätoista vuotta ja suhde on vakaa.

Parisuhteen ei pitäisi antaa kenellekään sen enempää plussaa kuin miinustakaan presidentinvaalitaistossa, ajattelee Haavisto itse. Hän muistutti, että Carl Gustaf Emil Mannerheimilla ei presidentiksi ryhtyessään ollut puolisoa lainkaan, ja tämänkin pitäisi olla mahdollista.

Maailmalta löytyy maita, jotka eivät hyväksy homoseksuaaleja. Jos kutsu valtiovierailulle tällaiseen maahan kävisi, Haavisto ottaisi puolisonsa mukaan, jos kutsussa pyydettäisiin saapumaan pariskuntana. Jos taas kutsu olisi osoitettu yksin presidentille, hän menisi itsekseen.

– Saksan ulkoministerillä on tämä sama tilanne, eikä se ole haitannut hänen työtään, Haavisto muistutti.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme