Mainos
Mainos

Haaviston ryhmä aloitti Tonavan tutkimukset

Kosovon sodan ympäristötuhoja tutkivan ryhmän johtaja, Suomen entinen ympäristöministeri kertoi eilen Belgradissa, että ryhmä selvittelee useiden kemiakaalien ja myrkkyjen mahdollista esiintymistä Jugoslaviassa.
Haaviston johtama tutkimusryhmä (BTF) on usean viikon ajan tutustunut Jugoslaviassa alueihin, jotka mahdollisesti saastuivat Naton 11 viikkoa kestäneen pommituskampanjan aikana. Eilen tutkimusryhmä aloitti erityisesti Tonavan mahdolliseen saastumiseen keskittyvän tutkimuksen.
Jugoslaviassa on pelätty erityisesti aseissa käytetyn uraanin vaikutuksia ihmisten terveydelle. Nato-lähteistä on vakuutettu, että tällaista uraania on käytetty vain panssariammuksissa Kosovossa, mutta ei muualla Jugoslaviassa. YK:n ympäristöohjelma Unep on aiemmin kertonut, että tällaisen aseuraanin vaikutuksia ei vielä tunnetta.
Haaviston mukaan Jugoslaviassa ei ole todettu aseuraanin vuoksi normaalia korkeampaa radioaktiivisuutta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot