Mainos
Mainos

Haetko patenttia ideallesi? Varmista selustasi myös ulkomailta

Suomalaiset hakevat patentteja enemmän ulkomailta kuin Suomesta. Eniten suomalaiset ovat hakeneet patentteja Euroopan maista, Yhdysvalloista ja Kiinasta.

Yhdestä keksinnöstä tehdään usein monta patenttihakemusta, koska keksintö täytyy suojata joka maassa tai alueella erikseen.

Viime vuoden lokakuun ja kuluvan vuoden maaliskuun välillä Suomessa tehdyistä patenttihakemuksista joka viides koski tie- ja vesirakentamista sekä lämpötekniikkaa. Hakemuksia tehtiin muun muassa talonrakennuksen, lämmityksen ja ilmanvaihdon keksinnöistä.

Suurin muutos koskee telekommunikaatiota ja tietokonetekniikkaa, joiden Suomeen jätetyt patenttihakemukset vähenivät puolella verrattuna vuotta aiempaan ajankohtaan.

Syynä voi olla tietotekniikan alan myllerrys ja kansainvälistyminen, arvioi vanhempi tutkijainsinööri Olli Sievänen Patentti- ja rekisterihallituksesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme