Mainos
Mainos

Hägglund erottaisi puolustuksen EU:n perustuslaista

Kenraali Gustav Hägglund erottaisi puolustuksen muusta EU:n perustuslaista, jotta asiaan saataisiin nopea päätös.

EU-maiden on syytä päättää nopeasti puolustuspoliittisesta yhteistyöstä, painottaa EU:n sotilaskomitean puheenjohtaja Gustav Hägglund. Siksi puolustuskysymys pitäisi erottaa HVK:sta ja Euroopan unionille kaavaillusta perustuslaista, kenraali Hägglund sanoo keskiviikon Hufvudstadsbladetissa.

Hägglundilta ei löydy ymmärtämystä sille, että puolustuspolitiikka polkee paikallaan isojen maiden erimielisyyksien takia. -Miksi puolustuspoliittisen yhteistyön pitää olla riippuvainen kysymyksestä, jolla ei ole tekemistä puolustuspolitiikan kanssa, Hägglund ihmettelee.

Puolustuskysymykset voisi hänen mukaansa erottaa perustuslaista, ja Euroopan johtajat voisivat päättää asiasta maaliskuun huippukokouksessa perustuslaista huolimatta.

Hägglund on myös yllättynyt viime aikojen keskustelusta turvatakuista. -Ne kuvaavat todellisuutta jossa elämme. Se on selvää, että emme jätä pinteeseen joutunutta kaveria, Hägglund sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme