Mainos
Mainos

Hägglund: Helikopterit kannattaa hankkia Ruotsin kanssa

Puolustusvoimain komentajan kenraali Gustav Hägglundin mukaan Suomen ja Ruotsin olisi edullista hankkia yhdessä helikoptereita sotilaskäyttöön.

Hägglund toteaa Turun Sanomien ja Savon Sanomien haastattelussa, että hankintayhteistyöstä koituisi monenlaisia etuja. Hän arvelee myös hankintahinnan saattavan laskea, jos helikoptereita ostetaan kerralla isompi määrä.

Hägglundin mukaan vielä on kuitenkin aikaista arvioida, päätyvätkö Suomi ja Ruotsi samanlaisten helikopterien hankintaan. Maiden tarpeet eroavat jossakin määrin toisistaan.
-Ruotsilla on voimakkaammat ilmavoimat, joten se voi luottaa siihen, että helikopterit toimivat oman ilmaherruuden oloissa, mutta meidän on kiinnitettävä enemmän huomiota koptereiden omaan toimintakykyyn ja aseistukseen, Hägglund sanoo.

Hallituksen taannoisessa puolustuspoliittisessa selonteossa käsiteltiin Suomen helikopterihankintoja. Mahdollisesti noin 50 kopteria hankittaneen vuosina 2000-2004. Niiden kokonaishinta nousisi 3-4 miljardiin markkaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme