Mainos
Mainos

Hägglund luopuisi puolustusvoimien säästösuunnitelmista

Puolustusvoimien komentaja Gustav Hägglund haluaa, että puolustusvoimien säästösuunnitelmista luovuttaisiin.

Hägglundin mukaan puolustusvoimat on miljardi markkaa jäljessä neljän vuoden takaisesta puolustuspoliittisen selonteon edellyttämästä summasta.
-On huolestuttavaa, että meillä on tänä vuonna käytössä miljardi markkaa vähemmän kuin pitäisi vuoden 1997 puolustuspoliittisen selonteon mukaan. Toivon, että palataan sovitulle tasolle.

Hägglund ei kannata myöskään sitä, että säästöjä tavoteltaisiin karsimalla koulutettavien asevelvollisten määrää. Karsinnat olisi tehtävä joko hankinnoista tai vähentämällä varuskuntia, toisin sanoen irtisanomalla henkilökuntaa. Jos taas varuskuntia suljetaan, joudutaan vähentämään koulutettavien määrää, sillä harvempi varuskunta ei pysty ottamaan vastaan 30000 koulutettavaa vuodessa.
-Puolustuksen kehittäminen on pitkäjänteistä. Sekä poliitikoille että toimittajille on vaikea nähdä kymmenen vuoden päähän, Hägglund painottaa ja muistuttaa, että yleinen asevelvollisuus on edullinen tapa huolehtia puolustuksesta.

Hägglundin mielestä on myös tärkeää tehdä pian taisteluhelikopterien ostopäätös.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme