Mainos
Mainos

Hägglund luottaa maavoimiin

Puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund ei muuttaisi Suomen puolustusta Kosovon sodan kokemusten pohjalta. Kenraali Hägglundin mielestä Kosovon sota osoitti, että perinteinen alueellinen maanpuolustus on edelleen tärkeää.

Gustava Hagglund

Hän pitää ennenaikaisina sellaisia käsityksiä, että maavoimien merkitys ja yleinen asevelvollisuus olisivat menettäneet merkitystään ilmatorjunnan edessä. Hägglundin mukaan Jugoslavian rakentama alueellinen maanpuolutusjärjestelmän pelote oli niin suuri, että Naton vaihtoehdoista suljettiin pois hyökkäys maitse. Hägglund avasi aamulla valtakunnallisen maanpuolutuskurssin Helsingissä.

-Johtopäätöksenä oman puolustuksemme kannalta on, että oikein toimittuna puolustajan suhteellinen asema vain vahvistuu, sanoi Hägglund.

Jugoslavia lannistettiin lamauttamalla yhteiskunnan perusrakenteet, minkä vuoksi Suomessakin yhteiskunnan haavoittuvuus ja kriiseihin varautuminen tulisi hänen mielestään ottaa vakavasti kaikilla kokonaismaanpuolustuksen aloilla.
(MTV3-STT)

Hägglund puhui aamulla Helsingissä (0 40").

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme