Mainos
Mainos

Hägglund luottaa maavoimiin

Puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund ei muuttaisi Suomen puolustusta Kosovon sodan kokemusten pohjalta. Kenraali Hägglundin mielestä Kosovon sota osoitti, että perinteinen alueellinen maanpuolustus on edelleen tärkeää.

Gustava Hagglund

Hän pitää ennenaikaisina sellaisia käsityksiä, että maavoimien merkitys ja yleinen asevelvollisuus olisivat menettäneet merkitystään ilmatorjunnan edessä. Hägglundin mukaan Jugoslavian rakentama alueellinen maanpuolutusjärjestelmän pelote oli niin suuri, että Naton vaihtoehdoista suljettiin pois hyökkäys maitse. Hägglund avasi aamulla valtakunnallisen maanpuolutuskurssin Helsingissä.

-Johtopäätöksenä oman puolustuksemme kannalta on, että oikein toimittuna puolustajan suhteellinen asema vain vahvistuu, sanoi Hägglund.

Jugoslavia lannistettiin lamauttamalla yhteiskunnan perusrakenteet, minkä vuoksi Suomessakin yhteiskunnan haavoittuvuus ja kriiseihin varautuminen tulisi hänen mielestään ottaa vakavasti kaikilla kokonaismaanpuolustuksen aloilla.
(MTV3-STT)

Hägglund puhui aamulla Helsingissä (0 40").

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot