Mainos
Mainos

Hägglund: Niukkuus näkyy kertausharjoitusten vähentämisessä

Puolustusvoimien vuoden 1998 määrärahat ovat niukimmat tällä vuosikymmenellä, totesi puolustusvoimain komentaja Gustav Hägglund tänään. -Puutetta joudutaan jakamaan tasaisesti joka toiminta-alueella. Erityisesti niukkuus tulee näkymään kertausharjoitusten määrän voimakkaana vähentymisenä, Hägglund sanoi lausunnossaan.

Varuskuntien lopettaminen merkitsee, että noin 1000:lle puolustusvoimien työntekijälle joudutaan löytämään uusi työpaikka. Hägglundin mukaan henkilöstön vähentäminen voidaan toteuttaa "ensi sijassa" luonnollisen poistuman kautta.

Hägglund arvioi, että ensi vuoden keskeisin tehtävä on puolustusvoimien rakennemuutos hallituksen turvallisuuspoliittisen selonteon mukaan. Merkittävin osa siitä on valmiusyhtymien kehittäminen, mutta tehtävään kuuluu myös alueellisen johtamisjärjestelmän muutos, merivoimien ja rannikkotykistön yhdistäminen sekä henkilöjärjestelmän ja varusmiesten koulutusjärjestelmän uudistaminen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme