Mainos
Mainos

Hägglund saamassa seuraajan Italiasta

EU:n sotilaskomitean puheenjohtaja, kenraali Gustav Hägglund on saamassa seuraajan Italiasta. Jäsenmaiden puolustusvoimien komentajat suosittelivat tänään, että Hägglundin tilalle valitaan italialainen kenraali Rolando Mosco Moschini. Varsinainen nimitys vahvistetaan myöhemmin EU:n ulkoministerien kokouksessa.

Hägglundin kolmivuotinen toimikausi jatkuu vielä kevääseen 2004. Kokouslähteiden mukaan seuraajasta haluttiin sopia kuitenkin hyvissä ajoin.

Italia on saamassa nimityksen myötä hyvityksen kevään 2001 tapahtumiin. Hägglundin valinnasta nousi tuolloin pienoinen kohu, kun puolustusvoimain komentajat valitsivat Hägglundin niukasti äänin 8-7 Italian ehdokkaan sijaan. Italiassa valintaprosessia arvosteltiin jälkikäteen, mutta virallisesti maa ei lopulta kyseenalaistanut ratkaisua, kun päätös vahvistettiin EU-ministerien kesken.

Osa EU:n sotilasesikunnan muista valinnoista on tehty jo aiemmin. Sotilaskomitean päällikön, saksalaisen Rainer Schuwirthin tilalle on tulossa ranskalainen kenraaliluutnantti Jean-Paul Perruche. Varapäälliköksi on valittu belgialainen kenraalimajuri Jean-Pierre Herreweghe.

Keskiviikon kokoukseen osallistuivat ensimmäistä kertaa myös 10 tulevan jäsenmaan puolustusvoimain komentajat. Heillä oli tosin vain puheoikeus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme