Mainos
Mainos

Hägglund: Suomi selkkauksen osapuoli Afganistanissa

Suomi on aseellisen selkkauksen osapuoli Afganistanissa, arvioi puolustusvoimien entinen komentaja Gustav Hägglund Yle Uutisten haastattelussa.

- Kansainvälinen yhteisö meni Afganistaniin kukistamaan silloisen talebanihallituksen. Suomi on Afganistanissa aseellisen selkkauksen osapuoli, siitä ei päästä mihinkään, Hägglund sanoo.

Hägglund ei sanoisi suomalaisten olevan sodassa. Silti hän sanoo toimintaympäristön muuttuneen Afganistanissa. Hänen mukaansa operaatio on nyt aivan eri kuin mihin suomalaisjoukot alun perin lähetettiin.

Rauhanturvaajaliitto ei ole yllättynyt yhteenottojen lisääntymisestä Afganistanissa. Liiton mukaan kireys jatkunee vielä pitkään presidentinvaalien jälkeenkin.

-Kaikissa operaatioissa on riskinsä, sillä vaaratonta operaatiota ei ole. Olen kuitenkin luottavaisin mielin ja uskon, että suomalaiset pärjäävät, sillä rauhanturvaajiemme koulutus, varustus ja osaaminen ovat huippuluokkaa myös kansainvälisillä mittareilla, sanoo liiton puheenjohtaja Heikki Holma.

Afganistanin tilanne nousee keskusteluihin rauhanturvaajaliiton kesäpäivillä, jotka alkoivat tänään Kuhmossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme