Mainos
Mainos

Haglund ei aprikoisi Ukrainan kriisin Nato-vaikutuksia

Suomen puolustusministeri Carl Haglund (r.) sanoo, ettei ryhtyisi tässä vaiheessa aprikoimaan Ukrainan kriisin vaikutuksia Suomen ja Naton yhteistyölle.

Haglund huomauttaa, että kriisi ei ole vielä ohi, ja se saattaa muuttaa luonnettaan tai pahentuakin.

Ruotsin puolueet arvioivat, että Ukrainan kriisi saattaa yhtäältä heikentää rauhankumppanuusmaiden vaikutusvaltaa mutta toisaalta lisätä Naton kiinnostusta yhteistyöhön.

– On ihan selkeää, että Ukrainan kriisi tulee vaikuttamaan monella tavalla varsinkin Naton toimintaan mutta myös kansallisesti monen maan puolustus- ja turvallisuuspoliittisiin arvioihin ja toimiin lähivuosina. Millä tavalla, se jää nähtäväksi, Haglund sanoo.

Ruotsin puolueiden linjaukset eivät yllättäneet Haglundia. Hän arvioi, että riita rahoituksesta selittyy vaalien läheisyydellä. Yhteistyötä Suomen kanssa koskevia linjauksia Haglund pitää myönteisinä.

Suomi ja Ruotsi olivat yhdessä harjoittelemassa alkuvuodesta Islannin ilmatilan valvomista. Harjoituksesta on tekeillä kansainvälinen arviointi. Sen valmistuttua ratkaistaan, milloin Islantiin mennään uudestaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme