Mainos
Mainos

Haglund haluaa poliisille ja puolustusvoimille lisävaltuuksia

Puolustusministeri Carl Haglundin mukaan poliisille ja Puolustusvoimille tarvitaan lisää valtuuksia ja työkaluja verkkohyökkäysten tunnistamiseen ja torjumiseen. Haglund on kyberturvallisuudesta vastaava ministeri.

Suomen ja ulkoministeriön joutuminen laajan verkkovakoilun kohteeksi ei yllättänyt Haglundia. Haglundin mukaan nyt ei pitäisi olla kenelläkään epäselvää, että huoli Suomen kyberturvallisuudesta on ollut aiheellinen.

– Hyvää tässä on se, että tästä voi ottaa jotain opiksi. Itse olen kuulunut siihen joukkoon, joka on aika ponnekkaasti ajanut kyberturvallisuuden parantamista ripeästi ja määrätietoisesti niin viranomaisten kuin muidenkin toimijoiden puolella, Haglund toteaa MTV3 Uutisten haastattelussa.

Haglund uskoo, että Suomi joutuu satsaamaan lisää rahaa verkkoturvallisuuteen lähivuosina. Myös viranomaisten valtuuksien lisäämisestä pitää keskustella.

– Alustava arvioni on, että poliisi ja puolustusviranomaiset voivat tarvita parempia työkaluja vastaisuudessa, jos toivomme, että kykenemme tunnistamaan ja myös estämään tämän tyyppisiä tietomurtoja tulevaisuudessa.

Puolustusministerin mukaan lainsäädännön arviointi on jo aloitettu.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme