Mainos
Mainos

Haglund hermostui Räsäsen uhkailuun avioliittolaista

Tasa-arvoinen avioliittolaki repii hallitusta.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund ihmettelee ministerikollegansa lausuntoja Turun Sanomissa tänään.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen uhkaa lehdessä hallituksesta lähdöllä, jos eduskunta hyväksyy kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Haglund vaatii Räsäseltä vastuunkantoa, eikä poliittisia irtiottaja vaikeassa taloudellisessa tilanteessa.

– Ei voi olla niin että asetetaan maamme hallituksen toimintakyky kyseenalaiseksi vain sen takia, että periaatteesta vastustetaan kansalaisten tekemää aloitetta.

Päivi Räsäsen mukaan avioliittolain hyväksyminen on kristillisdemokraateille kynnyskysymys. Haglundin mukaan tasa-arvoisesta avioliittolaista ei tehty kirjausta hallitusohjelmaan siksi, että se jakaa niin voimakkaasti mielipiteitä.

– Tämä ei kuitenkaan voi tarkoittaa sitä, että hallituspuolueiden kansanedustajien käsiä sidotaan omatunnonkysymyksessä eduskunnan äänestyksessä kansalaisaloitteesta, Haglund sanoo.

Eduskunnan lakiovaliokunta hylkäsi kesäkuussa kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Asiasta on kuitenkin tarkoitus äänestää vielä tänä syksynä eduskunnassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme