Mainos
Mainos

Haglund kannattaa asevelvollisuutta ja pohjoismaista yhteistyötä

Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) mielestä yleinen asevelvollisuus, alueellinen puolustus ja sotilaallinen liittoutumattomuus ovat peruspilarit uskottavan oman puolustuskyvyn ylläpitämiseen.

Oma puolustuskyky on ministerin mukaan EU:n reunavaltion ainoa vaihtoehto. Sen takia hän pitää tärkeänä varusmiespalveluksen kehittämistä ja tarpeeksi ison reservin ylläpitoa.

Ministerin mukaan liittoutumattomuus ei kuitenkaan tarkoita pidättäytymistä kansainvälisestä yhteistyöstä. Hänen mukaansa erityisen tärkeää on osallistua pohjoismaiseen yhteistyöhön.

Haglund ja Puolustusvoimain komentaja kenraali Ari Puheloinen kertoivat näkemyksistään 202. maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä.

Puheloinen ilmaisi huolensa Suomen sotilaallisen puolustuskyvyn säilymisestä vuosikymmenen lopulta eteenpäin. Hänen mukaansa Puolustusvoimat ovat joutuneet tinkimään joukkojen varustamisesta jo vuosien ajan.

Hän sanoo, että joukkojen varustuksesta tinkimiselle on rajansa, jonka alle ei voida mennä. Hänen mukaansa lisäsäästöjä ei enää voida tehdä.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme