Mainos
Mainos

Haglund Pohjoismaiden puolustuksen tiivistämisestä: Mitäs uutta tässä muka on?

Pohjoismaisessa puolustusyhteistyössä ei ole mitään uutta, vakuuttaa puolustusministeri Carl Haglund (r.).

Haglund sanoo STT:lle, että norjalaisessa Aftenpostenissa tänään uutisoitu Pohjoismaiden puolustusministerien yhteinen kirjoitus Pohjoismaiden puolustusyhteistyön tiivistymisestä perustuu aiemmin sovittuihin ja tiedossa oleviin asioihin. Uusista yksittäisistä hankkeista ei ole kyse. 

Haglundin mukaan yhteistyössä tänä vuonna vetovastuussa olevien ruotsalaisten aloitteesta laadittu kirjoitus oli tarkoitus julkistaa huomenna useissa Pohjoismaiden sanomalehdissä. Norjalaislehti uutisoi asian kuitenkin ennakkoon.

– Ruotsalaiset oli ideoineet sen niin, että tehdään tämän vuoden aikana pari tämmöistä mielipidekirjoitusta, joissa kerrotaan yhdessä näitä konkreettisia askeleita, joita nyt otetaan tässä yhteistyössä, Haglund sanoo.

Puolustusministerin mukaan kirjoituksesta ei ole informoitu eduskunnan puolustusvaliokuntaa, koska se ei sisällä mitään uutta. Julkaisuajankohdalla ei Haglundin mukaan ole myöskään mitään tekemistä Suomen eduskuntavaalien kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme