Mainos
Mainos

Haglund tyrmää tutkijan arviot Lapin sotaharjoituksista – "Ei ole ihan perehtynyt taustoihin"

Entinen puolustusministeri Carl Haglund torjuu käsityksen, jonka mukaan Yhdysvallat hakeutuu sotaharjoituksiin Euroopassa Venäjän takia.

Ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista on arvioinut amerikkalaisten motiivina olevan halun osoittaa Venäjälle, että USA:lla on ystäviä Euroopassa.

Aaltola uskoo, että tämä kannustaa amerikkalaisia osallistumaan esimerkiksi parhaillaan Lapissa meneillään olevaan talvisotaharjoitukseen.

Haglund muistuttaa että yhteisharjoituksilla on pitkä historia.

– Nämä harjoitukset Yhdysvaltain kanssa on alkaneet jo pitkään ennen kuin Ukrainan kriisi alkoi. Ne alkoivat siihen aikaan kun tilanne suurvaltojen kanssa oli verrattain harmoninen. Esimerkiksi näitä Arctic-harjoituksia on järjestetty pitkään pohjoisessa eikä sen takia, että Ukrainassa on kriisi, Haglund sanoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Mielestäni kyseinen tutkija ei ole ihan perehtynyt tämän harjoitusmuodon taustoihin. En itse yhdy ollenkaan hänen arvioon.

Lapin sotaharjoitukseen osallistuu Yhdysvaltain lisäksi sotilaita myös Puolasta, Virosta ja Saksasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme